19 Nisan 2014 Cumartesi

Watch Dogs'a Dair Temel Bilgiler

watch dogs



Watch Dogs'un önemli noktaları SilentcOre adlı bir YouTube kullanıcısı tarafından listelenmiş. Ubisoft tarafından yayınlanan tüm Watch Dogs podcastlerini izleyen SilentcOre Watch Dogs oyuncuları için bilinmesi gereken 10 maddelik listeyi oluşturup yayınlamış. Meraklıları için biz de bu maddeleri paylaşmak istedik, işte 10 maddelik liste:



Ubisoft'un şehir olarak Chicago’yu seçmesinin sebebi Kuzey Amerika'da kamerayla en çok izlenen şehir olmasıymış.



Oyunun geliştiricilerin bir diğer düşüncesi ise oyundaki Hack sisteminin gerçekçi ve kişisel olması gerektiğiymiş.



Para kazanmak için Hacklemek zorunda olan oyuncular ne kadar hackleyeceklerini ise kendileri belirliyor. 



İlginç olan diğer bir konu ise oyuncu birinin telefonunu hackleyip konuşmasını sadece bir kez dinleyebilmektedir. Konuşma dinlendikten sonra oyun otomatik olarak konuşmayı siler ve bir daha dinlenemez. 



Oyunda Ubisoft'a göre 400-500 farklı yüz tiplemesi, 3000′den fazla ise karakter tipinin olduğu söyleniyor.



Oyunda çokça merak edilen 'karakterlerin nasıl davranağı' konusuna da açıklık getirmeye çalışmış SilentcOre. Karakterler ve yaşam yerleri oyuncular tarafından seçilebiliyor.



Etrafta çok fazla polis varken Ubisoft oyuncuların kaçmasını tavsiye ediyor. 



NPC’ler oyunun gidişatına göre davranır. Mesela bir kaza olduğunda fotoğraf çekmeye çalışmak ya da bir çatışma sırasında saklanmak gibi. 



Watch Dogs’da sadece 2 adet zorunlu animasyon döngüsü bulunmakta. Bunlar Assassin’s Creed 4: Blag Flag oyununda da olan yüzme şekli ve vücutların boşluktaki (havada) hareketleri.



Oyuncuda zıplama tuşu olmamasının nedenini oyunun animasyon yönetmeni Colin Graham “Zıplama tuşu zorunlu değil, zaten Aiden zıplama ve tırmanmayı otomatik yapacak” sözleriyle açıklamış



Son olarak hava şartlarının oldukça sert olması, çok büyük fırtınaların ve rüzgarların şehri etkilemesi, dolayısıyla NPC'lerin buna göre tepki vermesi tasarlanmış. 



 



Umarız bu bilgiler Watch Dogs'ta sizi ileri seviyelere taşır. 



 



 



 



 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder