25 Temmuz 2014 Cuma

Tütsüler

Eski çağlardan beri özel kokular üreten bitki veya dalların yakılması geleneği birçok kültür tarafından kullanılmıştı. İlk çağlarda bile en eski kabilelerin özel törenlerinde veya bayramlarında koku veren ağaçların dallarını kurutup yaktıkları bilinirdi. Özellikle kızılderililerde çok kullanılan tütsülerin eski ruhları veya tanrıları kendi etraflarında tuttuğuna ve böylelikle onların bereketinin sürekli üzerlerinde olacağına inanılırdı.


Etrafta en güzel ve en çirkin kokan ağaö veya bitki dalları doplanır güneşte kurutulur ve sonrasında gene bitkilerden yapılan boyalarla kendi içlerinde ayrılmaları için boyanır ve farklı ayin ve törenlerde farklı renkler kullanılırdı. Ayrıca tedavi amaçlıda kullanılan tütsülerin sinir hastalıklarını, deliliği ve ruhi bozuklukları tedavi ettiğine inanılırdı.


Günümüzde ise gene aynı amaca hizmet eden tütsüler evimizin, işyerimizin hatta büyük alanların bile güzel kokutulması amaçlı kullanılmaktadır. Tabiki rahatlatıcı özelliği sebebiyle yoga sporu yapılan yerlerde, cafelerde, masaj ve benzeri salonlar gibi birçok alanda tütsüler tercih edilmektedir. Gerçektende yatıştırıcı etkisi olan bu koku çubuklarını denemedi iseniz biranönce deneyip kendinizdeki dinginliği keşfetmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder