23 Mayıs 2014 Cuma

Sleeping Dogs Oyun İnceleme

sleeping dogs



 



 



Dijital oyun geliştirici ve yayıncılar söz konusu olduğunda sektörün en başarılı isimleri arasında gösterilen Square Enix, açık dünya aksiyon modunda takipçileri ile buluşturduğu Sleeping Dogs sayesinde 2012 yılından bu yana halen takdir ve beğeni kazanmayı başarmakta. United Front Games ve Square Enix London stüdyolarının ortak çalışması ile hazırlanan oyun, bugüne kadar yaratılmış en başarılı ve gerçekçi aksiyon tecrübesini sunmayı başaran isimler arasındaki yerini iki senedir korumaya devam ediyor. İlk olarak 2009 yılında True Crime: Hong Kong ismi ile yayınlanan fakat daha sonra çeşitli satış kararları sebebi ile isminin Sleeping Dogs olarak değiştirildiği yapım, ilk isimde belirtildiği gibi oyun severleri Hong Kong'un yer altı dünyasına çekmekte. Hikaye boyunca gizli detektiflik görevini sürdüren Wei Shen'in kontrol edildiği oyunda,



 



Triad mafyasını çökertmek için verilen mücadele konu alınmakta. Her ne kadar gizli görevde olan bir polis olsa da mafyaya kendini kabul ettirmek ve gizli planları ortaya çıkarmak için tıpkı onlar gibi yaşamak, davranmak ve öldürmek zorunda olan oyun severler, pek çok kitaba ve filme konu olmuş Çin mafyasını en derinden tecrübe etme şansı bulmaktalar. Oyunun içerisinde yer alan Havok Fizik Motoru sayesinde günümüzde Grand Theft Auto ve merakla beklenen Watch Dogs'a benzer bir yapıya sahip olan Sleeping Dogs, çevre ile maksimum etkileşim sağlayarak herhangi bir sınırlama koymadan kişinin görevleri arzu ettiği şekilde gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Sıradan aksiyon oyunlarında mevcut olan belirli silahlar ve ekipmanlar ile mücadele etme kavramını tamamı ile tersine çeviren oyun, yemek masasından alınabilecek bıçaktan tutun arabaların barajından çalınabilecek silah ve beysbol sopalarına ve hatta yangın söndürme tüplerine kadar sayısız öğenin kavgalarda ve görevler kullanılmasına imkan veriyor. Bu durum oyunun ilk dakikalarından kendisini göstermeye başlarken, özellikle tecrübe kazanılıp hangi eşyanın en efektif şekilde nasıl kullanılacağı öğrenildikten sonra maksimum oyun keyfini başarıyla sunmakta. Sleeping Dogs'un içerisinde herhangi bir online oyun deneyimi bulunmazken, içerdiği senaryo modu ve açık dünya öğeleri sayesinde kişiler genellikle çoklu oyuncu deneyimine ihtiyaç dahi duymamaktalar.



 



Multiplayer desteğine sahip olmamasının olumlu bir yanı olarak gösterilebilecek daima stabil ve sorunsuz çalışma niteliği, Sleeping Dogs'u sektörün takdir edilesi yapımları arasına sokmayı başarmakta. Her ne kadar çok oyunculu modu bulunmasa da yayında olduğu iki sene içerisinde 10'dan fazla ek indirilebilir içerik paketinin de katılması sayesinde arzu eden tüm oyunculara farklı görevler eşyalar ve benzer öğeler kullanma şansı sunan Sleeping Dogs, Steam hesabı üzerinden erişebilecek bu DLC'ler ile sahip olduğu eğlence düzeyini de doruğa çıkartmakta. Durmaplay üzerinden piyasanın en uygun fiyatları ile satın alabileceğiniz Sleeping Dogs orijinal lisansınız ile üstün aksiyon deneyiminize vakit kaybetmeden başlayın.



 



 





 



 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder