27 Haziran 2014 Cuma

Çocuklarda Yazın Bİlgisayar Bağımlılığı

Çalışanlar, anne-babalar ve yılda sadece 1-2 hafta kendine vakit ayırabilenler yazın gelmesi ile planlarını yapıp kendilerini olabildiğince denize, doğaya ve dinlenmeye adamaya çalışsalarda gençlerde ve çocuklarda durum biraz daha farklı.


Bütün bir ders yılı boyunca arada bir verilen izinlerle oynadıkları bilgisayar, konsol veya tablet oyunlarını rahatlıkla oynayabilecekleri zamanlar geldi çattı. Aslında gündüz sıcağında güneşin altında dolaşıp oynamalarındansa evde oturmaları çok daha sağlıklı fakat bu durumu bağımlılık haline getiren ve evden çıkmayarak sürekli oyun oynayan ve asosyalliğe doğru itilen çocuklar için durum aynı değil malesef.


Önceleri arkadaşlarından yavaş yavaş kopmaya başlayan, oyun ve spor gibi aktivitelere sırf bilgisayar veya diğer oyun araçlarını kullanmak için katılmak istemeyen çocuklar zamanla evden çıkmayan sürekli oyun oynayan ve bağımlılığı yüzünden hem vücut hem de göz sağlığını tehlikeye atan ve aynı zamanda da asosyal ve herkesten uzak kendi halinde yetişen çocuklara dönüşüyor.


Lütfen unutmayın, kışın çocuğunuza ders çalışması için yasakladığınız gibi gün içindeki bilgisayar karşısında geçireceği zamanı kısıtlamak onun geleceği için en doğru şey olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder