11 Aralık 2014 Perşembe

Savaşların Bilan�osu

Dünya üzerinde şimdiye kadar ekonomi, din, kültür, ırk ve diğer sebeplerden ötürü savaşlar çıkmıştır. Savaşın sevilecek ve mantıklı görülecek hiçbir tarafı yoktur. Savaşta en çok zarar görenler yine o ülkenin masum halklarıdır. Bunları aslında tarih sayfalarında bulabilirsiniz. Dünya’nın en çok kan dökülen savaşlarından sonra dünyanın düzeni değişmiştir. Bunlardan bazısı iyi yönde bazısı kötü yönde olmuştur. Bu şavaşlardan birkaçına örnek gösterecek olursak eğer;


En büyük kayıplardan biri 2.Dünya Savaşında yaşanmıştır. Çünkü sadece birkaç ülkenin değil neredeyse büyün dünyanın katıldığı bir savaş halini almıştır. 1939 yılından – 1945 yılına kadar devam etmiş bu savaşta toplam 40 milyondan fazla insan öldüğü tahmin edilmektedir. Diğer dünya geneli olan 1. Dünya savaşıda 1914-1918 yılları arasında olmuş ve 15 milyondan fazla insanın öldüğü tahmin edilmektedir. Ölümler dışında bu iki savaşta son derece ciddi mal kayıparı ve sakatlıklarda olmuştur.


Tarihin eski sayfalarında kalan ve 1206- 1368 yılları arasında geçen Moğol istilası sırasında da Mogolların bütün Avrupayı istila etmesi sonucunda yine 2. Dünya savaşına benzer bir tablo çizilmiş ve 40 milyona yakın insan ölmüştür.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder